20 de blocuri de locuinte de pe 10 strazi  din Oradea, vor intra in reabilitare termica
Stiri Oradea

20 de blocuri de locuinte de pe 10 strazi din Oradea, vor intra in reabilitare termica

În cadrul ședinței Consiliului Local de miercuri, 17 aprilie, s-au aprobat mai multe proiecte de hotărâri cuprinzând indicatori tehnico-economici revizuiți pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe din Oradea.

Este vorba de 20 de blocuri din cele 47 pentru care au fost depuse documentații. Cele 20 de blocuri sunt situate străzile Bumbacului, Morii, B-dul Magheru, Parcul Traian, Salcâmilor, Lăpușului, Meșteșugarilor, Cazaban, Oneștilor.

Primarul Ilie Bolojan a explicat motivul revizuirii acestor indicatori: ”După ce s-au depus proiectele anul trecut, a durat destul de mult timp partea de evaluare a documentațiilor și de-abia acum autoritățile de reglementare ne-au comunicat că aceste proiecte au fost câștigate. Așa cum se știe, au existat vizite în teren, însă anul trecut, în luna decembrie, Guvernul a modificat mecanismele de salarizare în sectorul de construcții. Prin urmare, suntem obligați să revizuim toate contractele, deoarece datele vechi de proiectare nu mai corespund astăzi, lucru care presupune refacerea tuturor acestor indicatori. Acesta este un prim pachet de hotărâri care refac acești indicatori. Urmează ca pentru blocurile pentru care s-au aprobat indicatorii să semnăm în perioada imediat următoare contractele de finanțare, după care vom demara procedurile de licitație.

De menționat, că deja a avut loc o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari pentru a fi informați cu privire la noile date. Astfel, după ce se vor aduce la zi și celelalte contracte, respectiv după ce se va discuta și cu celelalte asociații de proprietari, vom avea stabiliți alți noii indicatori pentru restul blocurilor de locuințe cuprinse în programul de reabilitare termică.

 

loading...