187 de vitezomani sanctionati de politistii bihoreni, in weekendul care a trecut
Stiri Bihor

187 de vitezomani sanctionati de politistii bihoreni, in weekendul care a trecut

În perioada 29 iunie – 1 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 98.750 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracțiuni și 10 tamponări.

187 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 29 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două pentru conducere sub influența alcoolului, patru bicicliști, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, sâmbătă, 30 iunie a.c., la ora 15.45, pe D.N. 1 a fost depistat în trafic un bărbat de 24 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 112 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50km/h.

Tot sâmbătă, 30 iunie a.c., la ora 16.30, pe D.N. 1a fost depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din municipiul Satu Mare, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 108 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50km/h.

Conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News