18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane
Diverse

18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

În perioada 17 – 23 octombrie 2016, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, ce constă întro serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Sub sloganul „Traficul de persoane poate fi prevenit!, specialiştii A.N.I.T.P. Oradea vor participa la întâlniri directe cu reprezentanţii unor instituţii şi organizaţii care activează în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, cu tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, cât şi cu reprezentanţi ai publicului larg.

Cu acest prilej, A.N.I.T.P. anunţă şi rezultatele campaniei online de informare şi sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă „Mânuţe fericite, NU mânuţe chinuite!”, derulată în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului” (ATC), în perioada 16.06.2016-16.09.2016.

interlink.ro

Mesajele campaniei au fost afişate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4000 de utilizatori. Acestea au atras peste 1600 de aprecieri, 1030 de distribuiri şi 85 de comentarii.

Titularii celor mai creative comentarii au primit: diplome de merit, diplome onorifice şi mesaje personalizate de multumire. 

În acest context, la nivelul Centrului Regional Oradea se vor desfăşura activităţi de informare şi prevenire în centrele D.G.A.S.P.C. Bihor: Centrul de Plasament nr. 2 din Oradea, la Modulul „Casa Noastră”, Modulul „Steaua Norocoasă”, Centrul de Plasament Oradea, Casa „Frankfurt”, Casa „Dacia” şi Centrul rezidenţial de asistenţă şi reintegrare socială pentru persoane fără adăpost. De asemenea se vor desfăşura activităţi în şcoli, respectiv în: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Oradea, Liceul Tehnologic Sanitar Oradea, Liceul cu program Sportiv Oradea, Şcoala din Sântandrei, Şcoala din Lăzăreni, Liceul din Tinca, Şcoala privată din cartierul rromilor din Tinca, Şcoala din Hidişelul de Sus şi Şcoala din Girişul de Criş.

În perioada 17- 23 octombrie 2016 vor avea loc şi două campanii online pe Facebook „Află mai multe- protejează-te!” şi „Nu închide ochii!” iniţiate de partenerul nostru Fundaţia „People to people” Oradea. Aceste activităţi se vor derula cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor- Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, D.G.A.S.P.C. Bihor, Fundaţia Lampas Oradea şi Fundaţia „People to people” Oradea.

Informaţii de background:

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News