16 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în mai multe parcări publice din Oradea
Stiri Oradea

16 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în mai multe parcări publice din Oradea

Un număr de 16 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în parcările publice din Oradea, pe străzile: Codrilor – Aquapark Nymphaea, Parcul Traian, Dunărea, Tudor Vladimirescu, Ștefan cel Mare, Primăriei, M. Kogălniceanu, Universității, Splaiul Crișanei, Meiului, Islazului, Xenopol, Nufărului, B-dul Dacia și Ogorului.

În data de 19 august 2021 a fost predat amplasamentul către constructorul și furnizorul S.C Electrogrup S.A, care va începe în scurt timp execuția contractului.

Montarea acestora este posibilă prin proiectul implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională  – „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin montarea unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Oradea”.

Proiectul este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu – „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”. Valoarea acestuia este de 3.673.284,36 lei inclusiv TVA. Finanțarea nerambursabilă este de 86,85%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 13,15% din valoarea eligibilă.

interlink.ro

Obiectivul proiectului este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi în municipiul Oradea.

Urmează execuția contractului, respectiv se vor realiza racordurile electrice de la punctele de transformare ale furnizorului de electricitate până la punctul de delimitare (conform avizului de racordare); realizarea instalațiilor electrice de la punctul de delimitare până la stațiile de reîncărcare (conform aviz de racordare); instalarea, montarea și punerea în funcțiune a celor 16 stații de reîncărcare; lucrări de construcții și montaj acestora; realizarea și montarea panourilor  de informare; amenajarea locurilor de parcare aferente celor 16 stații de reîncărcare.

Termenul de execuție a lucrărilor și de furnizare a stațiilor de reîncărcare este de 6 luni.

Ne găsești și pe Google News