15 mari fotbalişti, ai generatiei de aur, alaturi de Mihai Nesu, la Oradea
Stiri Oradea

15 mari fotbalişti, ai generatiei de aur, alaturi de Mihai Nesu, la Oradea

15 mari fotbalişti, ai generatiei de aur, dar şi tineri de mare succes, au participat astazi, 26.05.2018, la o conferinţă de presă, alături de fostul fotbalist internaţional Mihai Neşu, pentru care fostele glorii şi prietenii au sustinut, tot azi un meci demonstrativ pe stadionul Bodola din Oradea, meci ce a fost  transmis în direct pe Digisport, de la ora 16,00.

Cei 15 mari fotbalisti care au raspuns întrebărilor presei, au fost Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Mirel Rădoi, Adi Ilie, Cosmin Vâtcă, George Ogăraru, Ovidiu Hoban, Claudiu Keşeru, Florin Lovin, Răzvan Marin, Dorin Goian, Costel Gâlcă, dar si Mihai Nesu.

Cel mai frumos lucru din această dimineaţă este că nu avem loc la această masă. La fel, unul dintre lucrurile cele mai frumoase este că s-au strâns atâtea nume grele din fotbalul românesc, ceea ce este destul de rar. Important este că Mihai Neşu a devenit un exemplu, nu numai pentru România, ci pentru întreaga lume fotbalistică, şi nu numai. Noi, ca ţară, arătăm o poză frumoasă în această zi, în care vedete din lumea fotbalului s-au reunit la Oradea pentru Mihai Neşu “, a spus, la început, comentatorul sportiv Mihai  Georgescu.

Fostul internaţional Mihai Neşu, accidentat grav în urmă cu şapte ani, a mulţumit tuturor pentru faptul de a fi alături de el, mărturisind că fără suportul oamenilor din jurul lui, al prietenilor, i-ar fi fost infinit mai greu:”Este foarte emoţionant să stau la masă cu foşti fotbalişti pe care îi urmăream când eram mic şi cu foştii mei colegi. Sunt foarte bucuros şi le mulţumesc tuturor că şi-au rupt din timpul lor, din vacanţa lor. Sper să fie un eveniment minunat pentru toţi. Dumnezeu m-a ajutat să am foarte mulţi oameni cu dragoste mare pe lângă mine şi datorită lor am reuşit să ajung până astăzi şi la şapte ani de la accident să mergem înainte cu fundaţia, dar numai cu ajutorul oamenilor din jurul meu, care sunt extraordinari şi fără care nu ştiu unde aş fi fost şi nici evenimentul acesta nu ar fi avut loc“.

Celor care trec prin situaţii mai mult sau mai puţin dificile, Mihai le-a transmis un mesaj scurt: “Să se lupte, să nu îşi piardă nădejdea, credinţa şi dragostea”.

Organizatorul evenimentului caritabil la care vor participa 57 de fotbalişti, George Ogăraru a apreciat prezenţa numelor mari din fotbalul românesc, “aceşti oameni deosebiţi “, adăugând că se doreşte organizarea din doi în ani a unui asemenea eveniment pentru a-l ajuta pe Mihai, el însuşi ajutând, la rândul său, o serie de copii cu dizabilităţi, prin fundaţia Neşu.

Gică Popescu a precizat cât de important este exemplul lui Mihai, pentru întreaga ţară:”Lumea fotbalului îşi arată şi partea umană. Este un eveniment pentru unul de al nostru. Suntem împreună pentru Mihai, pentru o cauză nobilă“. 

Viaţa e o luptă, a continuat Gică Hagi. Iar ce ne arată Mihai nouă este că totul stă în puterea mentală. Omul are resurse nebănuite, iar el ne arată ce înseamnă să lupţi pentru viaţă. Întotdeauna, marii sportivi sunt acolo unde trebuie şi când trebuie. Sportul ştie să unească şi să aducă fericire. Iar când e organizat ca un spectacol, cu atât mai mult. Bravo lui Mihai, pentru că dincolo de problemele lui, are puterea să îi ajute şi alţii“. 

Evenimentul fotbalistic caritabil ”Uniţi pentru Mihai” a reunit, sâmbătă, de la ora 16, pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, aproape 60 de nume mari ale fotbalului românesc, foste glorii, dar şi tineri fotbalişti de mare valoare. Cele trei meciuri ale  echipelor “Naţionala României”, “UEFAntasticii” şi “Prietenii lui Mihai” au fost transmise în direct pe DigiSport.

Toate fondurile strânse din eveniment vor fi anunţate public după încheierea evenimentului şi vor fi folosite pentru tratamentele complexe ale fostului internaţional Mihai Neşu.

Sursa: Agerpres