142 de vitezomani depistati de radar, sanctionati de politistii bihoreni cu aproape 100 de mii de lei
Stiri Oradea

142 de vitezomani depistati de radar, sanctionati de politistii bihoreni cu aproape 100 de mii de lei

Peste 200 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână – au fost depistați 142 de „vitezomani”, 18 permise au fost reținute și au fost constatate 11 infracțiuni.

În perioada 13 – 15 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 95.650 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare, au fost constatate 11 infracţiuni şi 15 tamponări.

142 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 16 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase conducători auto au fost sancționați pentru conducere sub influența alcoolului, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 35 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 08.15, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Diosig a fost depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h, înregistrată cu pistol radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

Foto: arhiva    

loading...