138 de perechi de încălțăminte sport, de diferite mărci, fara acte, confiscate de politistii bihoreni
Stiri Oradea

138 de perechi de încălțăminte sport, de diferite mărci, fara acte, confiscate de politistii bihoreni

Pantofi sport în valoare de peste 41.000 lei, confiscați de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni, în cadrul unei acțiuni desfășurată în piețele orădene.

În perioada 13 – 15 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat controalele în piețele agroalimentare din municipiul Oradea și la operatori economici, în vederea prevenirii și combaterii actelor ilicite de comerț, a unor activități ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul și comercializarea produselor din tutun și pentru a verifica modul în care aceștia utilizează aparatele de marcat electronice fiscale.

În cadrul acțiunii au fost efectuate controlale la 65 de operatori economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei, din care șapte potrivit prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și patru potrivit prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, au fost confiscate 138 de perechi de încălțăminte sport, de diferite mărci consacrate, în valoare totală de 41.400 lei, deținute și comercializate fără documente legale, 970 lei a căror prezență în casele de marcat nu a putut fi justificată și 3.700 de țigarete marcate necorespunzător.

loading...