100 de soferi care nu purtau centura de siguranță au fost sancționați de polițiștii rutieri in doar 24 de ore.
Stiri Bihor

100 de soferi care nu purtau centura de siguranță au fost sancționați de polițiștii rutieri in doar 24 de ore.

Miercuri, 14 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 57.580 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare, au fost constatate trei infracţiuni şi șase tamponări.

102 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 51 pentru utilizarea telefonului mobil la volan fără dispozitivul de tip „mâini libere”, 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost sancționați patru bicicliști, iar 24 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.