10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, ziua respectarii egalitatii si demnitatii fiecarei fiinte umane
Extern

10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, ziua respectarii egalitatii si demnitatii fiecarei fiinte umane

Ziua internațională a drepturilor omului este sarbatorita in lume pe data de 10 decembrie. In 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Declarația Universală a Drepturilor Omului stabilește egalitatea și demnitatea fiecărei ființe umane și stipulează faptul că fiecare guvern are o datorie de bază în a da posibilitatea tuturor oamenilor să se bucure de toate drepturile și libertățile lor inalienabile, arată în mesajul său Secretarul General al ONU, António Guterres.

Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătorească ziua așa cum cred că e potrivit.

Anul acesta, Ziua internațională a drepturilor omului marchează începutul unui an întreg de celebrare a șapte decenii de la adoptarea unuia dintre cele mai temeinice și mai cuprinzătoare acorduri internaționale din lume.

Ne găsiți și pe Google News