Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita la Statuia Regelui Ferdinand din Piata Unirii
Evenimente

Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita la Statuia Regelui Ferdinand din Piata Unirii

chilipirul-zilei.ro/

Miercuri, 1 decembrie 2021, începând cu ora 11:00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.

Manifestările se vor desfășura la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii, Municipiul Oradea, după următorul program:

  • 11:00-11:03  Primirea persoanei oficiale, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului în formație
  • 11:03-11:05  Intonarea Imnului național al României
  • 11:05-11:20  Slujba religioasă
  • 11:20-11:35  Alocuțiuni ale personalităților participante
  • 11:35-11:45  Scurt moment artistic
  • 11:45-12:00  Festivitatea depunerii de coroane de flori la statuia Regelui Ferdinand I
  • 12:00             Încheierea ceremoniei militare

            Ziua Națională a României este sărbătoarea tuturor românilor și a celor care simt românește.              

Trebuie să fim mândri că înfăptuirea Marii Unirii a început la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr. În acest loc s-a semnat „Declarația de la Oradea”, ce proclama dreptul românilor la autodeterminare. Acest act a stat la baza evenimentelor care au urmat, culminate cu Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

decathlon.ro

Momentul istoric din 1 decembrie 1918 a fost esențial pentru realizarea idealului național de veacuri – unirea sub aceeași conducere a tuturor românilor. Rolul oamenilor de stat din acea vreme a fost esențial, iar deciziile luate de aceștia s-au dovedit a fi inspirate.

Azi, țara noastră este membră în cele mai importante structuri internaționale, Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, iar la nivel regional suntem principala forță în sud estul Europei.

Mândria de a fi român, de a duce mai departe moștenirea înaintașilor, de a fi parte a unui întreg spiritual și cultural sunt sentimente înălțătoare.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Doamne ajută!

Reamintim cetățenilor care doresc să participe la eveniment să respecte normele de distanțare socială și măsurile sanitare în vigoare.