Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la Oradea la Școala Gimnazială Winnie Academy
Educatie

Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la Oradea la Școala Gimnazială Winnie Academy

Școala Gimnazială Winnie Academy Oradea a găzduit azi, 15 februarie, Invitația la Lectură, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii. Cadrul bibliotecii noastre oferă momente prețioase elevilor. Mobilierul cu iz parizian ne îndeamnă negreșit spre a trece pragul acestei încăperi. Odată pătrunși, atenția noastră se îndreaptă spre locul de lectură, unde ne așteaptă cu nerăbdare mii de titluri, de la cele mai vechi, la cele mai noi apariții literare.

Însemnătatea cărților este citită pe zâmbetul și încântarea elevilor. Fiecare carte este atent îngrijită și oferită cu drag micilor învățăcei. Curiozitatea lor și dorința de a lectura, de a descoperi cărți nu poate decât să ne înduioșeze. La întrebarea noastră, Ce ne oferă cărțile?, răspunsul a venit imediat din partea lor: informație, idei, cunoaștere, lumi noi, distracție.

Echipa Winnie Academy, alături de profesorul de lectură Emilia Musca și doamna bibliotecară Luciana Ivănescu, a făcut posibilă această sărbătoare a spectacolului literar. În momentul în care ideile unui profesor de lectură se îmbină cu curiozitatea elevilor, totul se transformă în magie, o trecere în lumea cărților și a imaginarului. Personajele ne devin prieteni, iar cărțile un paradis. ,,Întotdeauna mi-am imaginat Paradisul ca fiind un fel de bibliotecă’’ spunea Jorge Louis Borges.

Cărțile lecturate de elevii Școlii Winnie Academy, în această zi de importanță literară, au fost : ,,Confesiunile unui prieten Imaginar’’de Michelle Cuevas, ,,Minunea în 365 de zile’’ de R. J Palacio, și ,,Vizită’’ de Ion Luca Caragiale. Volumele au fost savurate împreună cu un ceai aromat de scorțișoară. La sfârșitul sesiunii de lectură, elevii au primit semne de carte, brățări personalizate, tocmai pentru a sărbători cum se cuvine această zi dedicată cărților.

Ne găsiți și pe Google News