Ziua Drapelului Național, a fost sărbătorită în faţa Primăriei Oradea
Stiri Oradea

Ziua Drapelului Național, a fost sărbătorită în faţa Primăriei Oradea

Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale au organizat azi, în faţa Primăriei Oradea, o ceremonie militară. Ceremonia a debutat la ora 10.30 cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului naţional la Biserica cu Lună, urmată apoi de prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă în faţa Primăriei.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Din partea Primăriei Oradea  a participat la manifestări viceprimarul municipiului Oradea, dl. Florin Birta, iar din partea Prefecturii Bihor subprefectul Iulius Delorean.

Subprefectul Iulius Delorean a transmis celor prezenți mesajul Guvernului României, în timp ce alocuţiunea privind semnificaţia Zilei Drapelului Naţional a fost rostit[ de conf. univ. dr. Alina Stoica din cadrul Universității Oradea.

Drapelul României a fost apoi înălţat pe catarg, dar nu înainte de sărutarea acestuia de către oficialităţile prezente la ceremonie. În finalul ceremoniei,  s-a intonat Imnul Naţional al României şi a avut loc defilarea gărzii de onoare.

loading...