Ziua Diasporei, marcata la Oradea printr-o dezbatere pe marginea masurilor necesare pentru a repatria oradenii plecati din tara
Stiri Oradea

Ziua Diasporei, marcata la Oradea printr-o dezbatere pe marginea masurilor necesare pentru a repatria oradenii plecati din tara

În speranţa de a-i aduce mai aproape pe românii care trăiesc în străinătate, miercuri, 14 august 2019, Primăria Municipiului Oradea și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A., cu sprijinul RePatriot – RBL, organizează a patra ediție „Ziua Diasporei”.

Administrația locală dă o atenție deosebită procesului de îmbunătățire a contextului economico-social local, planul de măsuri de dezvoltare având efecte benefice care vor crea un context normal în Oradea, similar cu cel cu care sunt obișnuiți cei care locuiesc în afara țării și au lansat deja site-ul: www.diasporadea.ro, unde puteți vedea informații utile și oportunități din Oradea.

Scopul evenimentului din 14 august este să promoveze un mesaj de încredere pentru investiții și să sublinieze rolul important pe care îl are Diaspora atât in dezvoltarea mediului de afaceri cât și al orașului.

Manifestările pentru sărbătorirea Zilei Diasporei, vor începe cu o conferință de la ora 09:30, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea.

În cadrul dezbaterii, municipalitatea dorește să înțeleagă care sunt măsurile pe care cei care locuiesc în diaspora le văd necesare pentru ca Oradea să devină suficient de motivantă în vederea întoarcerii românilor acasă, să asculte experiențele celor repatritați deja în Oradea și să le prezinte tuturor oportunitățile locale.

Pentru românii de pretutindeni avem un mesaj: Dacă între timp ACASĂ a devenit pentru dumneavoastră o altă țară, noi dorim să vă conectăm mai mult cu România, să putem fructifica oportunitățile, să facem lucruri împreună, care să dăinuie și să realizăm că România este a noastră și a urmașilor noștri.