Ziua Copilului bogata in concursuri si premii, la evenimentele organizate de politistii bihoreni
Stiri Oradea

Ziua Copilului bogata in concursuri si premii, la evenimentele organizate de politistii bihoreni

Politistii bihoreni se pregatesc si ei pentru Ziua Copilului, cu concursuri si premii, diplome şi legitimaţii de „Poliţist pentru o zi”.

Astfel, joi, 31 mai a.c., în intervalul orar 11.00 – 14.00, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor fi alături de copii printr-o serie de manifestări organizate în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Lampas, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Bihor și Crucea Roșie – filiala Bihor.

Politistii de la Prevenire, dar si cei rutieri, vor organiza concursuri pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe Internet, desene pe asfalt, expoziţii de desene cu tematică preventivă şi concursuri de rebus.

Totodată, poliţiştii bihoreni vor distribui, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, diverse materiale informativ – preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care vor fi prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni.

Concursuri atractive, interactive,  organizate de politistii bihoreni:
  •  „Crosul prevenirii” – Concurs de alergare printre jaloane destinat copiilor de 7 – 14 ani. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu medalii.
  • Concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!” – concurs de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 – 10 ani, în cadrul căruia participanții vor ilustra cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației  rutiere.
  • Concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi”, cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi” – competiția se adesează copiilor cu vârsta între 7- 14 ani. Copiii pe bicliclete şi role vor avea de parcurs o probă de traseu, într-un parc școală. Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi”.
  • Concursul „Roata  prevenirii”  pe teme  preventive, cu descifrarea unor cuvinte „cheie ”, cu întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul este adresat copiilor cu vârsta între 10- 14 ani.
  • Concursul preventiv „Cum să fiu în siguranță”, adresat elevilor din ciclul primar – Concursul constă în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea consumului de droguri.
  • „Face painting” – Pentru copiii de orice vârstă, activitate organizată de Fundaţia Lampas.

În același context va avea loc prezentarea tehnicii din dotarea poliției, a motocicletei de serviciu și a unui autoturism de poliție inscripționat.

De asemenea, joi, 31 mai 2018, copiii sunt invitati în orășelul Copiilor din municipiului Oradea, pentru a marca Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de jocuri și concursuri!

  • Concursul cu tematică rutieră „Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă!”:

Tot pentru celebrarea Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor organizează miercuri, 30 mai a.c., la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea, concursul cu tematică rutieră „Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă!”, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu.

Echipajul câştigator se va califica la faza naţională, care va fi organizată într-o tabară de vară, pe parcursul a patru zile.

Scopul  concursului  este  formarea  unui  comportament  rutier  responsabil,  pe  baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul tinerilor.

În activitățile organizate de polițiștii de prevenire bihoreni vor fi implicați activ 70 de elevi şi profesori de la 14 instituţii de învăţământ bihorene, organizaţi în 14 echipaje. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu cupe, diplome şi dulciuri.

Micii bicicliști în siguranță de 1 iunie, alături de polițiștii de prevenire și rutieri bihoreni.

Vineri, 1 iunie a.c., începând cu ora 16.00, pe platoul din Piața Unirii din municipiul Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor fi alături de copiii participanți la evenimentul Turul Ciclist al Bihorului, ediția a III – a.

Polițiștii îi vor informa pe copii cu privire la principalele reguli de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de bicicliști. Totodată, sub îndrumarea polițiștilor bihoreni, copiii vor parcurge un traseu cu obstacole, special amenajat în acest sens, pentru a-și testa îndemânarea în conducerea bicicletei.

La finalul competiției, fiecare participant va fi răsplătit de către organizatorii competiției cu o diplomă de absolvire a cursului „Micul rutier velo”.