Ziua Armatei Romane, sarbatorita la Oradea, la Statuia Ostasului Roman (FOTO)
Stiri Oradea

Ziua Armatei Romane, sarbatorita la Oradea, la Statuia Ostasului Roman (FOTO)

Primarul Ilie Bolojan și viceprimarul Florin Birta au participat azi, 25 octombrie 2017,  la manifestările dedicate Zilei Armatei Române, care s-au desfășurat  pe platoul de la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie.

Evenimentul a început cu salutul drapelului de luptă și intonarea imnului național al României, după care manifestările au continuat cu ceremonialul militar, slujba religioasă, recitalul susţinut de corul „Traian Moşoiu”, iar în final ceremonia depunerii de coroane şi defilarea gărzii de onoare.

Primarul Ilie Bolojan împreună cu viceprimarul Florin Birta au depus o coroană de flori la statuia Ostaşului Român, în numele Primăriei Oradea.

Înaintea începerii ceremoniei militare, a fost citit mesajul Ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, cu ocazia Zilei Armatei Române.

Despre semnificația istorică a  Zilei Armatei Române, dar  și despre momentele grele prin care a trecut armata română de-a lungul istoriei a vorbit colonelul în rezervă Grigore Bartoş, preşedintele Societăţii Cultural Patriotice Avram Iancu din Bihor.

Azi îi sărbătorim pe cei mai buni, pentru că armata este singura instituție care își pune țara mai presus de propria viață. Este important ca actorii politici să se gândească să o doteze cu tot ce este necesar și să o întărească. M-am bucurat să văd în Cimitirul Municipal din Oradea mame și bunici aducându-și copii sau nepoții pentru a depune o floare în semn de recunoștință pentru înaintași. Copiii întrebau: Pentru cine suntem aici? și li s-a răspuns: Pentru frații și străbunii noștri!”, a spus colonelul în rezervă Grigore Bartoş.

În finalul manifestărilor, în corturile amenajate, copiii preșcolari și elevii prezenți la manifestări au putut vedea tehnica din dotarea armatei române, primind totodată și informații despre utilizarea echipamentelor.

 

Ne găsiți și pe Google News