Zilele acestea se desfasoara la Oradea, Olimpiada Nationala de Fizica
Stiri Oradea

Zilele acestea se desfasoara la Oradea, Olimpiada Nationala de Fizica

Joi a debutat, la Oradea, ediția a LVII-a (57) a Olimpiadei Naționale de Fizică, o competiție de prestigiu care reprezintă un prilej de a stimula și de a promova performanța în domeniul științific și valorile învățământului preuniversitar românesc deopotrivă.

Cu această ocazie, viceprimarul Antonia Nica a luat parte la deschiderea oficială care a avut loc la Teatrul de Stat „Regina Maria”, în prezența oficialităților locale și județene și a celor peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu (clasele VI-XII) din întreaga țară. Edilul le-a urat participanților și cadrelor didactice însoțitoare bun venit în orașul de pe Criș și succes la probele pe care trebuie să le susțină.

Suntem onorați să putem găzdui atâția semeni cu minți excepționale, cu personalități și cariere călite și dezvoltate prin multă muncă, prin pasiune și dedicare pentru cunoaștere, pentru cercetare, descoperire, speranță și viitor. Ne dorim tare mult ca șederea dumneavoastră în Oradea să fie una plăcut surprinzătoare. De fapt, ne dorim ca experiența dumneavoastră aici să fie una memorabilă, de aceea Primăria Oradea a găsit de cuviință să se implice în susținerea acestui eveniment școlar important, arătându-și încă o dată sensibilitatea și interesul pentru știință, pentru promovarea acesteia, a cunoașterii și a muncii intelectuale, ca temei al performanțelor și speranțelor de azi și de mâine. Oradea a făcut, face si va face ce trebuie pentru învățământ”, a precizat Antonia Nica.

Primăria Oradea este unul dintre partenerii acestui concurs educațional, susținând inclusiv financiar buna organizare și punând la dispoziție, prin compania de transport local, mijloace de transport în comun pentru participanți. În plus, elevii și dascălii lor se vor bucura de tururi ghidate la obiectivele turistice de pe raza orașului nostru și vor primi suveniruri care să le amintească de Oradea.

Olimpiada națională de fizică, organizată de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, presupune o probă practică – experimentală, una teoretică și o probă de baraj. Municipiul Oradea va găzdui, anul acesta, patru olimpiade naționale: Fizică, Religie catolică în limba română, Cultură și spiritualitate și Tinerii dezbat.

Ne găsiți și pe Google News