Zece incendii in 3 zile in mai multe localitati din judetul Bihor.
Stiri Bihor

Zece incendii in 3 zile in mai multe localitati din judetul Bihor.

noriel.ro
În perioada 30.08 – 01.09.2019, pompierii militari din cadrul unității și subunităților  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” au desfășurat 10 misiuni de stingere a incendiilor izbucnite la terenuri virane, pășuni și miriști de pe teritoriul județului Bihor.

Astfel, vineri, după ora 13.15, echipajele Stației de Pompieri Aleșd, Detașamentului de Pompieri Marghita, Secției de Pompieri Beiuș, Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și ale Stației de Pompieri Săcueni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii de vegetație uscată produse la o pășune și la terenuri virane situate în Tileagd, Poiana (comuna Tăuteu), Topa de Sus (comuna Dobrești), pe strada Vișinilor din Oradea și  în Cadea. Flăcările au afectat o suprafață totală de aproximativ 12, 5 hectare, iar în cazul incendiului de pe strada Vișinilor din municipiu, au ars și 50 de pomi fructiferi.

Misiuni similare au fost desfășurate și în cursul zilei de sâmbătă, 31 august a.c., de către pompierii Stației Aleșd, Detașamentului 1 Oradea și ai Gărzii Tinca, care au acționat pentru stingerea a patru incendii produse la o miriște din Tilecuș și la terenuri din localitățile Husasău de Criș, Dumbrava și Oradea. În urma producerii acestor evenimente au ars 3,5 hectare vegetație uscată, 3 tone de fân și  10 pomi fructiferi.

Duminică, 01 septembrie a.c., echipajele de pompieri militari din cadrul Gărzii 1 Mai au localizat și lichidat un incendiu izbucnit în cimitirul din localitatea Cihei, eveniment soldat cu arderea unui hectar de vegetație uscată, a 30 de candele și a 10 scânduri de brad.

orange.ro

Cu excepția incendiului produs la un teren din Husasău de Criș, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, toate celelalte nouă evenimente menționate au fost, cel mai probabil, generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Foto: ilustrativ