Vremea in judetul Bihor si Oradea in urmatoarele 2 saptamani. Vezi stratul de zapada in zona montana
Vremea

Vremea in judetul Bihor si Oradea in urmatoarele 2 saptamani. Vezi stratul de zapada in zona montana

Administratia Nationala de Meteorologie a facut o estimare a evolutiei vremii in zona regiunii Crisana si implicit a judetului Bihor, valabila in intervalul 7-19 ianuarie 2020.

Potrivit acestora primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne ce se vor situa în medie în jurul a 2ºC.

După data de 8 ianuarie se estimează o creștere a temperaturii aerului, spre valori de 7ºC  în data de 10 ianuarie, iar până la sfârșitul intervalului de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, cu maxime de 4ºC…6ºC , în medie regională.

Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -4ºC și -2ºC , mai puțin în primele trei nopți când vor tinde spre medii de -8ºC…-6ºC.

In Oradea, temperaturile vor fi usor peste media normala si se vor situa ziua intre 3ºC si 6ºC, iar noaptea intre -4ºC si -7ºC. Precipitatiile vor fi deficitare.

La munte vremea va ramane rece si temporara va ninge, temeperaturile vor ramane negative atat noaptea cat si pe parcursul zilelor, la inaltimi de peste 1000 m.

Stratul de zapada masoara, in zona montana:

  • Baita-Vartop – 20 cm
  • Stana de Vale – 27 cm
  • Arieseni – 25 cm
  • Vladeasa – 32 cm