Vremea de Revelion si in prima saptamana din 2018, in Oradea si la munte
Vremea

Vremea de Revelion si in prima saptamana din 2018, in Oradea si la munte

Administratia Nationala de Meteorologie transmite ca, daca in ultimele 4-5 zile, din decembrie 2017, vremea a fost deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 10…12 grade, ziua și 0…4 grade, noaptea, in ultimele 2 zile ale acestui an, vremea se va răci astfel încât pe 31 decembrie va fi un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 2…3 grade, iar cea a temperaturii minime, în jurul a -3 grade.

La nivelul intregii regiuni, pe parcursul primelor 2…3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri cu 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4…5 grade, iar minimele nocturne de -3…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie, când local vor fi ploi ce se vor transforma în lapoviță și ninsoare, putând favoriza izolat producerea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

In Oradea, in prima saptamana din 2018 vremea va ramane mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi ce vor urca la amiaza spre +4ºC;+5ºC, iar noaptea nu vor cobori mai jos de -1ºC. Temporar isi vor face aparitia preciptatii, predominant sub forma de ploaie si lapovita. Vantul va sufla predominant din sector sudic, cu unele intensificari ce nu vor depasi 10-12km/h

In noaptea de Revelion 2018, vremea va fi inchisa, cu un cer mai mult noros si cu sanse mici de precpitatii, temperatura aerului va cobori spre 0ºC, iar in prima zi din an, pe 1 ianuarie 2018, cerul va fi variabil, mai mult senin, iar temperatura aerului va urca spre +8ºC;+9ºC.

La munte (Mtii. Apuseni), vremea se va raci, in ultimele 2 zile din an si va ninge la altitudini de peste 1000 de m. Temperatura aerului va ramane negativa in cursul noptii si usor pozitiva in cursul zilelor. Incepand cu 2018 si aici vremea se va incalzi usor, temporar se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Situatia stratului de Zapada in Muntii Apuseni:
  • Stana de Vale: 26 cm
  • Baita-Vartop: 30 cm
  • Vladeasa 1800 m: 20 cm
  • Arieseni: 30 cm

Ne găsiți și pe Google News