Vrem Oradea frumoasa! „Buticarii” si firmele de la parterul blocurilor sunt avertizati sa-si repare extinderile de la intrarea in magazine sau vor fi amendati
Stiri Oradea

Vrem Oradea frumoasa! „Buticarii” si firmele de la parterul blocurilor sunt avertizati sa-si repare extinderile de la intrarea in magazine sau vor fi amendati

Venind în sprijinul persoanelor interesate de schimbarea destinației iniţiale a unui spaţiu, din locuință în spațiu cu altă destinație, Primăria municipiului Oradea a pus la dispoziția acestora teren în vederea realizării accesului la spațiile comerciale.

Având în vedere că în diverse cazuri aceste edificate (accese și extinderi realizate pe domeniul public) nu sunt întreținute, dând zonei o imagine de paragină, primarul municipiului Oradea Florin Birta a dispus verificarea acceselor la spațiile comerciale, cu privire la modul în care acestea sunt întreținute.

În acest sens, în perioada următoare se vor face verificări în teren, ce se vor încheia cu procese verbale de constatare și acordarea, acolo unde se impune, a unui termen de 90 de zile, pentru renovarea/ reabilitarea/ întreținerea acestor edificate.

În situația în care beneficiarul accesului/extinderii aferent spațiului comercial nu se conformează, respectiv nu realizează lucrările de renovare/reabilitare/întreținere a acestor accese/extinderi, se vor aplica sancțiuni contravenționale, mergând până la rezilierea contractului de acces, cu consecința eliberării terenului și readucerii sale la starea inițială, pe cheltuiala fostului beneficiar.

interlink.ro

Cu această ocazie se vor verifica și suprafețele astfel utilizate, precum și legalitatea edificatelor.

Ne găsești și pe Google News