Vreau să îmi fac un site al meu. Primul pas: Hosting în Romania
Diverse

Vreau să îmi fac un site al meu. Primul pas: Hosting în Romania

Pentru a ajunge în vârful unui munte trebuie să dublezi volumul de muncă la care te gândești deoarece nu doar cățărarea până în vârf reprezintă întreg procesul, dar și perioada de pregătire dinaintea cățărării. De ce spunem asta? Pentru că trebuie să fii foarte atent la modalitățile pe care le abordezi atunci când te pregătești pentru a lansa un site pe cont propriu. Cel mai bun hosting Romania poate fi diferit și oferit de furnizori diferiți în funcție de nevoile tale. Crede-ne pe cuvânt, hostingul este cea mai importantă componentă al unui site care funcționează perfect.

Hosting Romania – Pentru că website-ul are nevoie de un loc unde să existe

Hostingul este prima grijă sau prioritate de care trebuie să ai grijă atunci când te hotărăști să pui bazele unui nou website. Poate părea copleșitor, dar nu este. Gândește-te la website-ul tău că la o colecție de fișiere, dacă fișierele se regăsesc doar în calculatorul tău, numai tu le poți deschide.

Când folosești un serviciu de hosting practic urci fișierele pe un server web, iar oricine se poate conecta la acel server folosindu-se de internet. Companiile care oferă servicii de hosting România oferă spațiu pe aceste servere sau îți pot chiar oferi servere dedicate dacă ești dispus să plătești pentru asta.

Înainte de a achiziționa un pachet de hosting, trebuie să iei în considerare câteva elemente cheie oferite de furnizor.

Timpul online al website-ului: Dacă hosting-ul nu funcționează așa cum ar trebui, nimeni nu va putea să îți acceseze site-ul. Acest lucru este de neacceptat. Nu există niciun motiv pentru care să rămâi cu un furnizor la care hosting-ul are probleme făcându-ți site-ul indisponibil. Este ca și cum ai avea un website care funcționează intrerupt.

Pentru cele mai multe site-uri din prezent, acest lucru nu mai reprezintă o problemă, dar este un criteriu de luat în considerare. Ieftin nu înseamnă neapărat și bun.

Un furnizor de servicii de hosting în România nu se va reține să ofere o garanție de genul “100% timp online”. Acest lucru nu înseamnă că site-ul tău va fi online 100% din timp, dar procentul se va apropia foarte mult de această cifră.

Serviciul de support: Lucrurile vor mai scăpa de sub control, mai ales dacă ești începător și vrei să experimentezi cu website-ul tău. De cele mai multe ori, problemele se repară destul de repede, în special atunci când furnizorul tău are o echipă de profesioniști în spate

De ce este important nivelul de profesionalism de care dă dovadă echipa de support a furnizorului? Gândește-te la consecințe. Dacă din întâmplare reușești să strici ceva, cu cât site-ul tău este indisponibil mai mult timp, cu atât vei avea mai multe de pierdut. Dacă echipa de support îți va rezolva problema repede, vei avea mai puține costuri la sfârșit. Acesta este și motivul pentru care vei observa foarte des în ofertele furnizorilor servicii precum: “Support 24/24

Viteză de încărcare este factorul care contează: Viteza de încărcare a site-ului este unul dintre cele mai importante aspecte pentru un website care poate să genereze venituri, conversii, trafic și multe altele.

Printre toate aceste beneficii, viteza de încărcare este foarte importantă pentru optimizarea SEO. Site-urile cu o viteză de încărcare crescută nu doar că vor urca în pozițiile Google mai repede, dar te vor putea ajuta să vinzi mai mult sau să îți atingi obiectivele mai repede.

Ai în vedere aceste aspecte când îți alegi furnizorul de hosting.

loading...