Voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Oradea au particvipat la Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica
Diverse

Voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Oradea au particvipat la Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica

Centrul EUROPE DIRECT Oradea a avut plăcerea de a fi implicat în inițiativa Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica, contribuind astfel la o activitate de informare și conștientizare, realizată în parteneriat cu alte șase centre EUROPE DIRECT.

Acțiunea a avut rolul de a pune în lumină importanța valorilor și priorităților Uniunii Europene în viața de zi cu zi a cetățenilor.

Traseul ce ilustrează bogăția culturală și naturală a României este parcurs în regim de ștafetă sau la pas. Scopul acestei acțiuni este acela de a sublinia importanța unor valori europene precum protejarea mediului înconjurător și diversitatea. 23 de kilometri a fost parcurși la pas de voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Oradea pe traseul Nucșoara – Sarmisegetusa Ulpia Traiana, în perioada 25-27 august. Efortul lor a avut scopul de a oferi un exemplu concret al beneficiilor unor astfel de excursii pentru sănătatea noastră și a mediului înconjurător.

Citeste si: Via Transilvanica, o modalitate unică de a explora Transilvania într-un mod pașnic, autentic și conștient

Parcurgerea fiecărui traseu reprezintă o provocare ce pune în evidență frumusețea posibilității de a explora cultura și istoria comunităților locale. Proiectul „Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica”, a fost gândit de Tășuleasa Social, un ONG cu sediul în Pasul Tihuța, Bistrița-Năsăud, orientat spre acțiuni educaționale, culturale și de mediu. Traseul Centrului EUROPE DIRECT Oradea s-a încheiat cu predarea către Centrul EUROPE DIRECT Alba Iulia a unui obiect reprezentativ orașului Oradea. Obiectivul a fost realizat de către voluntarii din programul Youth CommUnity al Fundației Comunitare Oradea. Obiectul reprezentativ orașului Oradea a fost confecționat exclusiv din materiale reciclabile.

Scopul EUROPE DIRECT Oradea este de a face Europa mai accesibilă bihorenilor. EUROPE DIRECT Oradea susține instituțiile europene, proiectele și evenimentele organizate de acestea. Centrul EUROPE DIRECT Oradea este unul dintre programele Fundației Comunitare Oradea pe parcursul anilor 2021-2025.

Ne găsiți și pe Google News