Vitezomani de weekend. 534 de soferi sanctionati pentru depasirea limitei de viteza
Stiri Oradea

Vitezomani de weekend. 534 de soferi sanctionati pentru depasirea limitei de viteza

În perioada 28 aprilie – 1 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârşit de săptămână, au fost aplicate 716 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 255.167 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare, au fost constatate 15 infracţiuni şi 15 tamponări.

534 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 66 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 16 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, au fost sancţionate cinci depăşiri neregulamentare, iar 95 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, vineri, 28 aprilie a.c., la ora 15.43, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Sânmartin a fost depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din localitatea Cordău, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 112 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, duminică, 30 aprilie a.c., la ora 18.30, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din localitatea bihoreană Sântandrei, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 102 km/h, înregistrată radar.