Vine frigul! Adăpostul de Noapte este situat pe str. Gutenberg si poate gazdui oameni ai strazii
Stiri Oradea

Vine frigul! Adăpostul de Noapte este situat pe str. Gutenberg si poate gazdui oameni ai strazii

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru perioada următoare, temperaturile urmând să scadă sub pragul înghețului, rugăm comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 – 22.00, care are disponibilă o mașină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J.Gutenberg nr.8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri, care la nevoie pot fi suplimentate. 

Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 9 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

De asemenea, persoanele cazate aici primesc, la nevoie, haine, un ceai cald şi, nu în ultimul rând, cazare și sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

 În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, respectiv J.Gutenberg nr.8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă, se pot bucura de vizionarea de programe TV și alte activități desfășurate în cadrul centrului.

Ne găsiți și pe Google News