Viceprimarul Mircea Malan: O nouă piațetă, un nou centru de cartier, in Oradea (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

Viceprimarul Mircea Malan: O nouă piațetă, un nou centru de cartier, in Oradea (GALERIE FOTO)

Viceprimarul Mircea Malan a postat, in urma cu cateva minute, pe pagina sa de facebook, mai multe imagini randate despre cum urmeaza sa fie amenajata zona din apropierea salii de sport Antonio Alexe, cunoscuta ca si Piata Cazaban.

Piața Cazaban urmează să fie amenajată în apropierea Arenei Antonio Alexe, în jurul Bisericii Sfântul Duh Mângâietor. Zona verde va crește prin plantarea de copaci de mari dimensiuni, arbuști și prin amenajarea de gradene cu verdeață. Totodată, vor fi montate bănci în jurul copacilor și va fi amenajat un luciu de apă sub forma unei fântâni. Proiectul va intra în licitație în perioada următoare, iar finanțarea e asigurată din fonduri europene„, a scris Malan pe facebook.

[supsystic-gallery id=16 position=center]

Ideea acestei piatete a fost publicata, pentru prima data, in 2018, cand Viceprimarul Birta anunta ca in zona Cazaban va fi construita o zona pietonala, insa proiectul a intrat in impas, dupa ce guvernul PSD a taiat o parte din fondurile de co-finantare pentru Oradea.

Anul acesta, insa proiectul a redevenit viabil, el urmand sa intre in licitatie in perioada urmatoare, dupa cum anunta si viceprimarul Malan

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News