Viceprimarul Malan: Sase autobuze Euro 6, fabricate de Mercedes, vor intra în circulație în zilele următoare după ce vor fi înmatriculate
Stiri Oradea

Viceprimarul Malan: Sase autobuze Euro 6, fabricate de Mercedes, vor intra în circulație în zilele următoare după ce vor fi înmatriculate

S.C. Oradea Transport Local S.A. implementează, în perioada 2019-2021, proiectul ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen”(acronim TRANSBORDER).

            Proiectul TRANSBORDER se derulează în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio și Compania de Transport Public din Debrecen (Ungaria), este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România-Ungaria 2014-2020 și vizează îmbunătățirea, respectiv dezvoltarea a cel puțin 15 servicii de transport public la nivelul acestei zone de frontieră.

            Prinicipalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui Studiu de Flux de călători, a unei anchete Origine-Destinație, a unui Plan de Dezvoltare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziția a 11 autobuze noi (7 la Oradea și 4 la Debrecen), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule și informare călători, achiziția a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public, dezvoltarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen, organizarea campaniei “Săptămâna Europeană a Mobilității” atât în Oradea, cât și în Debrecen.

Cele 6 autobuze Euro 6, fabricate de Mercedes, vor intra în circulație în zilele următoare după ce vor fi înmatriculate, a anuntat Viceprimarul Mircea Malan.

Autobuzele sunt dotate cu panouri de afișare a traseului autobuzului. De asemenea, vocal, va fi anunțată fiecare stație care urmează. În plus, autobuzele sunt dotate cu prize USB, pentru încărcarea telefoanelor mobile.

Alte 15 autobuze hibrid vor fi cumpărate de orașul nostru, în cadrul unui alt proiect cu fonduri europene în valoare totală de 4,7 mil. euro. Pentru acestea, acum se derulează procedura de achiziție publică.

loading...