Viceprimarul Arina Moș susține „Campania de postere 2021” în cadrul Zilei Mondiale a Sindromului Down
Stiri Oradea

Viceprimarul Arina Moș susține „Campania de postere 2021” în cadrul Zilei Mondiale a Sindromului Down

Așa cum se știe, Primăria Oradea a susținut în fiecare an activitățile legate de marcarea Zilei Mondiale a Sindromului Down, zi care se sărbătorește pe 21 martie.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down are loc „Campania de postere 2021”, în cadrul căreia zilnic, în perioada 1-21 martie, sub egida „Conectați creăm valoare pentru 2030”, comunitatea de părinți EU for Trisomy 21 publică în România o succesiune de postere care înfățișează conexiunea unei persoane cu sindrom Down cu un susținător al acesteia (europarlamentar, politician, expert, actor, interpret, dirijor, regizor, medic, terapeut, profesor, sportiv, jurnalist, activist etc.), sub forma unor mesaje care susțin dezvoltarea durabilă a tuturor.

În Oradea, Asociația Down Oradea prin președinta Lucia Ciobanu a ales pentru fundalul posterului din cadrul „Campaniei de postere 2021”, imaginea viceprimarului municipiului Oradea, doamna Arina Moș, cea care a susținut de-a lungul timpului mai multe activități destinate persoanelor cu Sindromul Down.

Acum, în cadrul „Campaniei de postere 2021”, viceprimarul Arina Moș o susține pe Ioana, în vârstă de 39 de ani, unul dintre tinerii comunității cu acest sindrom. Posterul înfățișează astfel conexiunea unei persoane cu sindrom Down cu un susținător al ei. Mâna pe inimă a susținătorului semnifică empatia față de persoana cu sindromul down, iar mâna ridicată arată disponibilitatea de a-i fi alături. Mâinile îmbrățișate ale persoanei cu sindromul down sunt un semn al îmbrățișării întregii lumi.

Mesajul de susținere al viceprimarului Arina Moș în cadrul ”Campaniei de postere 2021” este următorul: „E atât de multă lumină, bunătate, speranță, fericire și mai ales iubire în ochii acestor tineri, încât lumea devine mai bună în preajma lor. Noi suntem cei care avem de învățat de la acești tineri speciali, tineri care au nevoie de o lume mai bună, o lume în care toți suntem egali chiar dacă suntem diferiți”.

Aceste punți de legătură cu societatea civilă sprijină participarea deplină, eficientă și incluzivă a persoanelor cu sindrom Down pentru a produce schimbarea necesară creșterii calității vieții lor și îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Mesajul Ioanei, care apare și el pe poster, este: „Să mergem umăr la umăr spre o lume mai bună, fără durere, fără boli și să ne zâmbim unii altora”.

Pentru persoanele cu sindrom Down, învățarea pe tot parcursul vieții se referă la incluziunea în societate, nu doar la învățarea de abilități noi sau la formarea profesională. Succesul Agendei 2030 necesită o abordare participativă și incluzivă în care sunt implicate toate părțile interesate, inclusiv persoanele cu sindrom Down.

Anul acesta, Ziua Mondială a Sindromului Down este susținută de 193 de țări, iar Oradea a sprijinit și va susține în continuare Asociația Down Oradea și serviciile Centrului de Zi Iedera, precum și întreaga comunitate specială a acestor persoane cu sindromul Down.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News