Vasilica Viorica Dancila a parasit PSD si s-a inscris in alt partid, despre care spune ca va face o politica in care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național.
Politica

Vasilica Viorica Dancila a parasit PSD si s-a inscris in alt partid, despre care spune ca va face o politica in care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național.

Fostul premier al Romaniei, Viorica Vasilica Dăncilă, a anuntat astazi ca a parasit Partidul Social Democrat, inscriindu-se intr-un nou partid.

„Cred că mulți dintre d-vs v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale„, scrie Dancila pa pagina sa de facebook.

Fostul premier a mai spus ca „Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul,,Națiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte.

Dupa ce a fost inlaturata  si tinuta de-o parte, neavand atributii in conducerea PSD, Dancila a criticat constant actuala conducere, insa niciodata nu a lasat sa se inteleaga ca ar parasi partidul care a propulsat-o in varful carierei politice. Aceasta a critica si de aceasta data conducerea PSD, despre care a aspus ca ” a tradat si dezamagit foarte multi romani”

Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine.„, a mai scris fostul premier

Incoerenta cum a fost mereu, Dancila  afirma ca noua formatiune politica ar coaliza anumite forte, fara sa specifice care ar fi acelea (dreapta, stanga, liberale, sociale, etc): „A venit vremea să ne unim forțele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern și european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze.”

Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național.„, explica Dancila si anunta ca s-a inscris in Partidul ,,Națiune Oameni Împreună”(NOI). 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News