Vanatoarea de detalii, concurs ce incurajeaza activitatile culturale in Oradea
Evenimente

Vanatoarea de detalii, concurs ce incurajeaza activitatile culturale in Oradea

evomag.ro
În data de 10 iunie este Ziua Mondială Art Nouveau. Municipiul Oradea face parte din prestigioasa Reţea Europeană a Oraşelor Art Nouveau (RANN), fiind şi beneficiarul Programului de Cooperare Transnaţională Dunărea, ce are ca scop protejarea şi promovarea patrimoniului Art Nouveau din regiunea Dunării.

În ultimii ani, patrimoniul construit Art Nouveau din Oradea a fost evidenţiat şi subliniat prin lucrări de restaurare şi prin promovare la nivel naţional şi internaţional, măsuri ce au dus la creşterea semnificativă a numărului de turişti care vizitează oraşul, dar şi la reînnoirea identităţii culturale locale.

Proiectul propus de Comunitatea Locală RO100 Oradea, parte a Platformei România 100, constă în organizarea unei activităţi, recreative destinată copiilor şi părinţilor. Echipele participante (formate din un părinte şi un copil) vor primi câte un set de 12 cartonaşe cu fotografii cu detalii de pe faţadele clădirilor Art Nouveau din Oradea şi o hartă pe care sunt marcate aceste clădiri. Pe hartă se va găsi şi un tabel în care vor trebui corelate numărul cartonaşului/al detaliului cu clădirea pe care a fost găsit.

CITESTE SI: Calendarul evenimentelor din Oradea in 2018

decathlon.ro

Provocarea echipelor va fi de a lua la pas centrul Oradiei şi de a găsi aceste detalii într-un timp cât mai scurt. Echipele vor prezenta organizatorilor PENTRU FIECARE CARTONAŞ: o fotografie cu detaliul, o fotografie cu un membru al echipei în care va apărea în fundal clădirea pe care a fost găsit detaliul şi tabelul de pe hartă. Limita maximă de timp va fi de o oră.

Premiile propuse sunt:

  • Premiul I: Voucher Librăria Humanitas
  • Premiul II şi III: Cărţi de colorat/ de citit, Librăria Humanitas

Derularea concursului:

  • înscrierea echipelor participante: 14.15 – 14.30;
  • scurtă prezentare a patrimoniului Art Nouveau din Oradea, a concursului, a obiectivelor evenimentului şi a premiilor: 14.30-15.00;
  • derularea concursului: 15.00-16.00;
  • stabilirea echipelor de pe primele trei locuri şi înmânarea premiilor

Vă așteptăm duminică, 10 iunie 2018, ora 14:30, în Piața Unirii pentru a descoperi patrimoniul arhitectural al orașului!