Vânătoare de comori arhitecturale în Oradea, in cadrul unui joc urban
Evenimente

Vânătoare de comori arhitecturale în Oradea, in cadrul unui joc urban

noriel.ro
Sâmbătă, 8 iunie sărbătorim anticipat Ziua Internațională a Art Nouveau-ului printr-o Vânătoare de comori arhitecturale în Oradea. Participanții la jocul urban tip competiție vor căuta, descoperi, redescoperi, admira, fotografia micile și marile comori arhitecturale din zona istorică a Oradei.

Jocul urban preferat de peste 2000 de persoane se desfășoară de la ora 17:00 într-un timp delimitat în care participanții trebuie să găsească cât mai multe indici. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, orașului. Practic, echipele de vânătorii caută uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni si multe altele.

” City break arhitectural în România? Oradea e primul oraș care îmi vine în minte și asta datorită atât patrimoniului Secession/Art Nouveau cât și datorită modalității prin care a fost pus în valoare în ultimii ani. O plimbare pe străduțele centrale va stârni un sentiment de uimire-dar și de mândrie-că ești în România’’ spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Înscrieri și informații detaliate pentru vânătoarea de la Oradea https://eventbook.ro/other/bilete-vantoarea-de-comori-arhitecturale-in-oradea

decathlon.ro

Despre Vânătoarea de comori arhitecturale

Organizată de peste 7 ani, vanătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care participanții devin turiști în orașul lor, se familiarizează cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și învață într-un mod distractiv să-l privească altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia, Oradea, Cluj sau Mediaș, acest concept de evenimente propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

Persoană de contact: