Val de aer polar peste vestul Romaniei! Vremea se va raci accentuat si se vor semnala ploi, lapovite si ninsori, iar la munte va fi viscol
Vremea

Val de aer polar peste vestul Romaniei! Vremea se va raci accentuat si se vor semnala ploi, lapovite si ninsori, iar la munte va fi viscol

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica, valabila  incepand de azi, 5 mai 2019, ora 15:00, pana miercuri 8 mai 2019, ora 09:00, de instabilitate atmosferica si racire accentuata a vremii.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

NotăVremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.