Urmarire ca-n filme pe DN79, soldata cu prinderea unui “smecheras” care nu a oprit la semnalele politistilor
Stiri Bihor

Urmarire ca-n filme pe DN79, soldata cu prinderea unui “smecheras” care nu a oprit la semnalele politistilor

Miercuri, 19 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, o patrulă formată din polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Salonta a depistat pe raza Municipiului Salonta un tânăr de 23 de ani, din localitatea bihoreană Talpoș, în timp ce conducea un autoturism. Polițiștii salontani au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturismului, însă conducătorul acestuia nu a oprit și și-a continuat deplasarea pe D.N. 79, înspre Cefa.

Pentru oprirea acestuia în trafic, polițiștii salontani au solicitat sprijinul polițiștilor Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa, care s-au deplasat cu operativitate pe D.N. 79, în localitatea Inand, unde au efectuat un microfiltru.

La vederea filtrului instituit de polițiști în trafic, cel în cauză a întors autoturismul înspre Salonta și, în afara localității Inand, pentru a evita autospeciala Poliției Municipiului Salonta, care avea în funcțiune semnalele acustice și luminoase, a efectuat un viraj înspre stânga, intrând însă în coliziune frontală cu autospeciala de poliție.

În urma accidentului rutier, atât polițistul care conducea autospeciala, un bărbat de 28 de ani, din Salonta, cât și colegul său, un alt polițist salontan de 42 de ani, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora nu s-a impus internarea în spital.

Ambii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza Municipiului Salonta. De asemenea, autospeciala de poliție a suferit diverse avarii.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul de 23 de ani din Talpoș nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tânărul, bănuit de comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, a fost condus la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în vederea audierii, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

loading...