UPDATE: 1.000 de oradeni au protestat in Piata Unirii contra legii gratierii, coruptiei si a actualei guvernari. FOTO
Stiri Oradea

UPDATE: 1.000 de oradeni au protestat in Piata Unirii contra legii gratierii, coruptiei si a actualei guvernari. FOTO

La ora 17:00, in Piata Unirii din Oradea, oamenii au inceput sa se stranga, avand steaguri, pancarte sau simple coli de hartie pe care aveau scrie diferite mesaje la adresa clasei politice, a actualului guvern, dar si impotriva legii gratierii, pe care actualul Ministru al Justitiei, Florin Iordache, incearca sa o treaca fara dezbatere publica, printr-o ordonanta de urgenta si incercand sa ascunda, astfel, adevaratul motiv al acestei legi. 

La un moment dat, in Piata Unirii s-au strans cca 500 de oameni, care, apoi, in jurul orei 18:00 au pornit pe Str, Traian Mosoiu, intr-un mars, al “apararii democratiei“, dupa cum spunea un protestatar,  ocolind Parcul 1 Decembrie si trecand prin fata sediului PSD Bihor, unde au scandat pasnic impotriva guvernului votat de majoritatea PSD+ALDE+UDMR.

Intr-un final manifestantii s-au intors in Piata Unirii, unde numarul lor s-a dublat, ajungandu-se la 1.000 de manifestanti,(in jurul orei 19:00, n.r.), unde au continuat sa protesteze.

“M-am bucurat sa vad un oras minunat unit in jurul unei cauze si impotriva unei clase politice murdare! Oradea e solidara, si de la mic la mare au participat la protestul, bine organizat si fara incidente, prin care si-au exprimat ingrijorarile cu privire la actualul guvern. M-am bucurat sa vad acolo multi tineri, prieteni, oameni implicati in comunitate, o gramada de familii cu copiii langa ei, oameni frumosi, muncitori, oameni cinstiti care au infruntat frigul pentru a face o declaratie ferma: ca nu mai tolereaza si ca sa saturat de mizerie. S-au scandat multe, dar dintre toate parca cea mai potrivita a fost tocmai aceasta: “Desteapta-te romane din somnul cel de moarte in care te-adancira barbarii de tirani..”, a descris Sami Salajan, prezent in Piata Unirii, pentru infoOradea.ro.

In tara, peste 80.000 de protestatari au manifestat azi impotriva legii gratierii si a coruptiei.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, initiatorul legii gratierii, a anuntat ca va face luni o dezbatere publica, la care initial nu a permis accesul presei, razgandindu-se ulterior, dupa ce presa a facut presiuni. 

Dar nu e de mirare ca acest guvern nu vrea transparenta si incearca sa ascunda de ochii oamenilor adevaratele intentii, mai ales ca, zilele acestea, nici Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, nu a invitat, la conferinta de presa, reprezentantii mass-media neloiali partidului din care face parte.

Incepe sa devina o practica PSD, ca presa care nu ii lauda sa nu fie invitata la conferinte sau in parteneriate media, la evenimentele pe care CJ Bihor le organizeaza. Suntem curiosi daca acest lucru este o directiva sau doar incompetenta unor functionari.