Unul dintre cei mai mari angajatori din Bihor, cauta specialisti in comunicare profesionala la Universitatea Oradea
Educatie

Unul dintre cei mai mari angajatori din Bihor, cauta specialisti in comunicare profesionala la Universitatea Oradea

Acordul de colaborare dintre Facultatea de Litere a Universității din Oradea și producătorul de motoare electrice „Nidec” a fost încheiat în anul 2022. După cum spune decana facultății conf. univ. dr. Veronica Buciuman „partenerii și-au propus desfășurarea unor activități comune, care sprijină studenții specializărilor de limba franceză și germană să descopere oportunitățile de pe piața muncii din domenii conexe studiului filologic”.

În cadrul acestui parteneriat, aparent paradoxal, are loc prima ediție a „Săptămânii Nidec”, la Facultatea de Litere, evenimentul urmează unui similar care a avut loc la Facultatea de Științe Economice.

Luni, 3 aprilie 2023, Șerban Morcan, reprezentantul companiei, le-a vorbit studenților, în limba franceză, despre activitatea și departamentele companiei, dar și despre oportunitățile de promovare ale angajaților. La rândul său, și Dan Morgovan le-a prezentat studenților de la specializarea germană activitățile desfășurate de Nidec în Oradea.

Cea de a doua zi a activităților comune, marți 4 aprilie 2023, este dedicată resurselor umane. Echipa de HR a companiei nipone îi învață pe studenți cum să își redacteze CV-ul, astfel încât să își sporească șansele de a fi selectați pentru interviu, atunci când vor să obțină un loc de muncă.

În ultima zi a evenimentului, miercuri, 5 aprilie 2023, studenții vor avea ocazia să facă turul fabricii din Oradea și să afle cum funcționează o corporație, atât la nivel de structură, cât și pe departamente.

Nidec este unul dintre cei mai importanți angajatori din Bihor. Aceste activități sunt menite să le arate studenților noștri că pe piața muncii se caută specialiști în comunicare profesională, în limbi străine. În cazul Nidec, este vorba mai ales de vorbitori de limbă franceză, respectiv de germană”, spune lect. univ. dr. Dora Cernău, organizatoare a activităților.

În săptămâna 10-13 aprilie 2023, zece studenți, selectați dintre cei mai buni, vor avea ocazia să treacă prin fiecare departament local al companiei, pentru a afla care sunt sarcinile zilnice ale angajaților.

Ne găsiți și pe Google News