Universitatea Oradea | Protocol de colaborare cu Universitatea din Parma
Educatie

Universitatea Oradea | Protocol de colaborare cu Universitatea din Parma

Prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza a participat, săptămâna trecută, la întâlnirea universităților membre ale consorțiului EU Green Alliance. Întâlnirea, găzduită de Universitatea din Parma (Italia), a fost pentru delegația orădeană – din care a făcut parte și prorectorul prof. univ. dr. Anca Dodescu – un bun prilej pentru a lega noi relații de colaborare cu instituții academice din: Suedia, Polonia, Italia, Franța, Portugalia, Germania, Irlanda și Spania.

Întâlnirea pe care delegația orădeană a avut-o cu rectorul Universității din Parma, prof. Paolo Andrei, a dus la semnarea unui acord de parteneriat între cele două instituții. „Este vorba de un acord cadru, care stabilește principiile de colaborate între cele două universități”, afirmă prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza. Domeniile pentru care există premisele unor colaborări imediate sunt: Geografia Politică, Științele Economice și Relațiile Internaționale. „Semnarea acestui acord general Erasmus, cu Universitatea din Parma, este un pas corect, făcut înainte, care vine să confirme faptul că Universitatea din Oradea își continuă procesul de internaționalizare”. Prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza spune că există toate premisele de a fi puse bazele unor bune raporturi de colaborare și cu universitatea din D`Angers (Franța).

De asemenea, în urma discuțiilor avute cu reprezentanții celorlalte universități, membre ale EU Green Alliance, s-a decis organizarea de cursuri în sistem „Blended Intensive Programmes” (BIP). „Blended Intensive Programmes” e parte a sistemului Erasmus și reprezintă un program prin intermediul căruia grupe de studenți din universitățile partenere iau parte la cursuri, găzduite de una dintre acestea. „Aș putea să compar aceste cursuri cu o școală de vară”, spune prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza. „Timp de două săptămâni sau o lună, studenții din trei universități se întâlnesc pentru a aprofunda o anumită temă, propusă de un profesor de la universitatea gazdă”.

 

Ne găsiți și pe Google News