Universitatea Oradea pe locul 2 din Romania intr-un clasament international privind sustenabilitatea mediului
Stiri Oradea

Universitatea Oradea pe locul 2 din Romania intr-un clasament international privind sustenabilitatea mediului

Universitatea din Oradea se evidențiază în ultimele clasamentele internaționale de prestigiu privind sustenabilitatea.

În cadrul UI GreenMetric World University Ranking 2023, universitatea orădeană se clasează pe locul doi din cele 11 universități din România care sunt prezente în clasamentul și pe poziția 508 la nivel internațional.

Acest clasament măsoară eforturile, politicile și programele implementate pentru un campus verde și sustenabilitatea mediului, folosind 39 de indicatori împărțiți în 6 categorii (educație și cercetare, energie și schimbări climatice, infrastructură, transport, managementul deșeurilor, managementul apei).

Universitatea din Oradea a obținut cel mai mare punctaj la capitolul sustenabilitate și schimbări climatice.

În QS Sustainability Ranking 2024, realizat de reputatul furnizor global de clasamente QS, Universitatea din Oradea se remarcă alături de alte șapte universități din România,  ocupând poziția 1001 – 1050 la nivel mondial.

Universitățile incluse în clasamentul QS al sustenabilității au fost analizate din perspectiva a trei criterii:

(1) impactul asupra mediului  (45%)  – prin programele academice, prin cercetare științifică și prin implementarea mecanismelor și politicilor asociate sustenabilității;

(2) impactul asupra societății  (45%)    angajabilitatea absolvenților, reputația în societate și parteneriatele cu industria; politici de egalitate; contribuția academică la sănătate și bunăstare prin educației și cercetare; impactul social al unei educații de calitate și bazată pe cercetare; și schimbul de cunoaștere;

(3) guvernanța (10%) – mecanisme moderne și eficiente de decizie, etică, transparență financiară și implicarea studenților.

 Aceste clasamente reflectă rezultatele politicilor de investiții și proiectelor de succes ale universității din ultimii ani.

Ne găsiți și pe Google News