Universitatea din Oradea: Stații Smart de Bus pentru Uileacul de Munte, concurs de concept
Educatie

Universitatea din Oradea: Stații Smart de Bus pentru Uileacul de Munte, concurs de concept

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură (FCCA) a lansat oficial, miercuri, 15 iunie 2022, concursul de concept „Stații Smart de Bus” – comuna Paleu, satul Uileacul de Munte.

Organizat de Primăria Paleu și Universitatea din Oradea, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, concursul este dedicat studenților arhitecți de la Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură. Scopul competiției de proiecte este realizarea unui prototip de stație de autobuz pentru comuna Paleu. Proiectul declarat câștigător va fi construit pe o locație a primăriei, din satul Uileacul de Munte.

„Prin tema de proiectare a concursului, soluțiile vor îmbina arhitectura contemporană cu specificul local al comunei, ținând cont de culori, texturi, materiale specifice locului”, explică prof. univ. dr. ing. habil. Marcela Prada, decanul facultății.

La prezentarea temei pentru concurs au fost invitați studenții FCCA, primarul localității Paleu, Somogyi Ludovic, consilieri locali, arhitecți din cadrul departamentului de Urbanism al primăriei. Membrii juriului sunt: arh. Ioana Filip – arhitect șef al Consiliului Județean Bihor, arh. Claudiu Salanță – arhitect șef al Consiliului Județean Cluj, arh. Horațiu Răcășan – specialist în arhitectura rurală și prof. univ. dr. ing. habil. Marcela Prada, decanul Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură. 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News