Universitatea din Oradea, Conferință Internațională Jean Monnet
Educatie

Universitatea din Oradea, Conferință Internațională Jean Monnet

În perioada 04-05 Mai 2023, Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, a Universității din Oradea, organizează Conferința Internațională The legitimacy of new regionalism in the European Integration process.

Deschiderea oficială a evenimentului științific va avea loc, joi, 04 mai 23, de la ora 10, în Aula Magna a Universității din Oradea. În cadrul sesiunii plenare a conferinței, vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Alexandru Solcan, decanul Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova, prof. univ. dr. Adrian Corpădean, decanul Facultății de Studii Europene a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și prof. univ. dr. Islam Jusufi, cercetător științific, Skopje, Macedonia de Nord.

După-amiază, lucrările conferinței se vor desfășura pe șase secțiuni, abordându-se tematici precum: Rolul societății civile în procesul de democratizare, Securitate și controlul frontierelor în spațiul sud-est european, Migrație și integrarea minorităților ori Criză geopolitică în spațiul Parteneriatului Estic.

Evenimentul științific reprezintă una dintre activitățile proiectului Jean Monnet intitulat: The legitimacy of new regionalism in the European Integration process. From exclusive borders to inclusive frontiers in the Western Balkans”, finanțat de către Comisia Europeană, prin Programul Jean Monnet, cod proiect: 101085662 WBREGIO, coordonat de lector univ. dr. Polgár István, din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene.

Ne găsiți și pe Google News