Un tanar din Spinus, judetul Bihor, prins in flagrant dupa ce a furat aproape 3000 de litri de motorina din rezervoarele a mai multor camioane din Oradea
Stiri Oradea

Un tanar din Spinus, judetul Bihor, prins in flagrant dupa ce a furat aproape 3000 de litri de motorina din rezervoarele a mai multor camioane din Oradea

Joi, 12 ianuarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 28 de ani, din comuna Spinuș, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată, furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2 august 2022 – 12 ianuarie a.c., ar fi comis 12 furturi de motorină din autocamioane, parcate pe raza municipiului Oradea, în parcările marilor centre comerciale.

Acesta este bănuit că ar fi sustras, astfel, 2.928 de litri de motorină, provocând un prejudiciu total de 27.500 de lei.

Joi, 12 ianuarie a.c., în jurul orei 22.50, bărbatul de 28 de ani a fost prins în flagrant delict, de polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule, în parcarea unui magazin de pe strada Ogorului din municipiul Oradea, în timp ce ar fi sustras din rezervorul unui autotren aproximativ 50 de litri de motorină, după ce ar fi distrus elementele de siguranță ale rezervorului, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 700 de lei.

Acesta este bănuit că, înainte de comiterea faptei, s-ar fi deplasat cu un autoturism, pe care l-ar fi condus pe raza municipiului Oradea, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Vineri, 13 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Furturi din Autovehicule îl vor prezenta pe bărbatul de 28 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii din cadrul Biroului Furturi din Autovehicule continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Acțiunea de prindere în flagrant a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Ne găsiți și pe Google News