Un tanar din Botosani prins in Vama Bors incercand sa iasa din tara, cu tigari fara documente legale
Stiri Bihor

Un tanar din Botosani prins in Vama Bors incercand sa iasa din tara, cu tigari fara documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea au intocmit dosar penal unui cetăţean român care a fost depistat la ieșirea din țară în timp ce transporta, în autoturismul personal, 2377 pachete de ţigări pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

În data de 12.04.2018, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, au verificat, la ieșirea din țară, un autoturism la volanul căruia se afla cetăţeanul român Artem M., în vârstă de 21 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Botoșani. 

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul maşinii, cantitatea de 2.377 pachete de ţigări, diferite mărci, de provenienţă Ucraina, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă.

La cercetări, tânărul a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană pe care nu o cunoaşte, intenţionând să le comercializeze pe teritoriul Franței. 

Cele 2.377 pachete de ţigări, în valoare de 40.642 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

loading...