Un tanar de 24 de ani a omorat 2 pietoni, cu un autotractor cu o semiremorca, intr-o curba din localitatea Telechiu, judetul Bihor. Acesta a fost retinut de politisti
Stiri Bihor

Un tanar de 24 de ani a omorat 2 pietoni, cu un autotractor cu o semiremorca, intr-o curba din localitatea Telechiu, judetul Bihor. Acesta a fost retinut de politisti

Miercuri, 6 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Aleșd au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 24 de ani, din localitatea Telechiu, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Acesta este bănuit că marți, 5 noiembrie a.c., la ora 23.10, la intersecția drumului comunal 179 cu drumul județean 108I, în localitatea bihoreană Telechiu, în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un autotractor cu care tracta o semiremorcă, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la dreapta, la intrarea pe drumul județean 108I dinspre drumul comunal 179, a efectuat un viraj larg, a intrat pe sensul opus de circulație, unde pe acostament, a acroșat un bărbat de 30 de ani și un altul de 35 de ani, ambii din Telechiu.

În urma accidentului rutier, ambii pietoni au suferit leziuni care le-au provocat decesul.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii rutieri bihoreni au identificat cu operativitate autovehiculul implicat în acidentul rutier și bărbatul bănuit că l-ar fi condus. Acesta a fost depistat în trafic în localitatea Iernut, județul Mureș.

Conducătorul auto a fost condus de polițiștii rutieri bihoreni la sediul Poliției Bihorene în vederea audierii, iar după administrarea probatoriului în cauză, acesta a fost reținut de polițiștii rutieri din Aleșd pentru 24 de ore.

Joi, 7 noiembrie a.c., cel în cauză va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru dispunerea de măsuri legale față de acesta.

Polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd – Poliția orașului Aleșd din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Foto: ilustrativ

loading...