Un barbat de 50 de ani din Oradea, surprins de radar pe DN1 cu peste 114km/h, intr-o zona cu limita de 50km/h
Stiri Bihor

Un barbat de 50 de ani din Oradea, surprins de radar pe DN1 cu peste 114km/h, intr-o zona cu limita de 50km/h

Luni, 18 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate la început de săptămână, au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 46.660 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.

64 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șapte pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

interlink.ro

Astfel, luni, 18 martie a.c., la ora 09.15, pe D.N. 1 a fost depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News