Un tanar de 18 ani din Oradea prins la furat, desi era deja cercetat pentru alte furturi
Stiri Oradea

Un tanar de 18 ani din Oradea prins la furat, desi era deja cercetat pentru alte furturi

noriel.ro
Marți, 13 martie a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat un tânăr de 18 ani, din municipiul Oradea, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie a.c., în intervalul orar 23.00 – 07.40, ar fi pătruns prin efracție într-o autoutilitară parcată pe o stradă din municipiul Oradea și ar fi sustras diverse scule, precum mașini de înșurubat, ciocan rotopercutor, flexuri, fierestrău pendular și altele, cauzând un prejudiciu total estimat la 5.000 lei.

De asemenea, acesta este bănuit că la 29 ianuarie a.c., în intervalul orar 08.00 – 08.10, ar fi pătruns prin efracție într-un autoturism parcat pe o altă stradă din Oradea și ar fi sustras o geantă care conținea 500 lei, documente de identitate, un telefon mobil și alte bunuri personale, cauzând un prejudiciu total estimat la 1.000 lei.

Totodată, acesta este bănuit că, la 28 februarie a.c., în intervalul orar 13.45 – 14.15, ar fi spart geamul portierei dreapta față al unui autoturism parcat pe o stradă din zona centrală a municipiului Oradea și, împreună cu o altă tânără cercetată de polițiști în aceeași cauză, ar fi sustras din interior o poșetă care conținea 500 lei și carduri de cumpărături, cauzând un prejudiciu total estimat la 1.300 lei.

decathlon.ro

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus efectuarea urmăririi penale în continuare, punerea în mișcare a acțiunii penale față de cel în cauză și tot marți, 13 martie a.c., l-au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Miercuri, 14 martie a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, fiind dispusă față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cursul aceleiași zile, acesta a încălcat condițiile impuse de măsura preventivă a controlului judiciar, fiind depistat de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme la scurt timp după ce, în jurul orei 18.30, ar fi sustras dintr-un magazin din Oradea o sticlă de whiskey în valoare de 135 lei.

În urma continuării cercetărilor de către polițiștii Biroului de Investigare a Infracțiunilor contra Patrimoniului, tot miercuri, 14 martie a.c., acesta a fost reținut din nou pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 15 martie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Judecătoria Oradea, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispun înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu.

Polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.