Un tanar de 16 ani din Silindru a intrat in curtea unei femei de 88 de ani, a batut-o si i-a furat portofelul si un telefon mobil. Azi a fost arestat
Stiri Bihor

Un tanar de 16 ani din Silindru a intrat in curtea unei femei de 88 de ani, a batut-o si i-a furat portofelul si un telefon mobil. Azi a fost arestat

La data de 2 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 16 ani, din localitatea Șilindru, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Acesta a fost identificat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Secție nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai, la scurt timp după ce, în cursul zilei de 1 februarie a.c., în jurul orei 14.30, ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea locuinței unei femei de 88 de ani, din Șilindru, județul Bihor și apoi în interiorul imobilului, i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri cu un corp contondent dur, i-ar fi sustras un portmoneu cu o sumă de bani și un telefon mobil, iar apoi ar fi fugit, fiind depistat cu operativitate de polițiști, pe raza localității de domiciliu.

În urma agresiunii, octogenara a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 30 și 40 de zile de îngrijiri medicale.

Telefonul mobil astfel sustras a fost recuperat de polițiști de la cel în cauză.

La data de 2 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor l-au prezentat pe tânărul de 16 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Marghita, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Marghita a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ne găsiți și pe Google News