Un tanar de 16 ani din Oradea a fost retinut dupa ce a amenintat si talharit un minor de 13 ani pe strada D. Cantemir din Oradea
Stiri Oradea

Un tanar de 16 ani din Oradea a fost retinut dupa ce a amenintat si talharit un minor de 13 ani pe strada D. Cantemir din Oradea

La data de 12 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 16 ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetări a reieșit că, la data de 8 februarie a.c., în jurul orei 14.39, în timp ce un minor de 13 ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, se afla pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea, ar fi fost abordat de tânărul de 16 ani, alături de un alt minor de 13 ani, tot din Oradea, cercetat de polițiști în aceeași cauză și, prin amenințări repetate cu acte de agresiune, l-ar fi deposedat de două bancnote, de 50 de lei, respectiv de 10 lei.

La data de 13 februaruie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au prezentat pe tânărul de 16 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului de 16 ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ne găsiți și pe Google News