Un tanar bihorean a trecut fraudulos frontiera, pentru a scapa de carantina, mintind autoritatile in momentul in care a fost prins. I s-a deschis dosar penal
Stiri Bihor

Un tanar bihorean a trecut fraudulos frontiera, pentru a scapa de carantina, mintind autoritatile in momentul in care a fost prins. I s-a deschis dosar penal

În data de 07.04.2020, în jurul orei 11.20, acţionând în baza unei informaţii de la Postul de Poliție Borș, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș au identificat pe raza localității Borș o persoana de sex masculin care nu îşi  putea justifica prezența în zona de frontieră.

Persoana în cauză a fost preluată și a condusă la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma  verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat faptul că este un cetățean roman, în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judetului Bihor. La cercetări tânărul a declarat că  a venit  din Austria prin Ungaria, folosind  diferite mijloace de transport în comun.  După ce a ajuns în localitatea Artand, s-a deplasat pe jos, peste câmp, spre România, încercând să  evite efectuarea formalitătilor de frontieră prin punctul de trecere.

Tânărul a recurs la aceasta metodă, deoarece nu dorea să fie introdus în carantina instituționalizată la intrarea în România. După terminarea formalităților în cauză, persoana a fost predată catre personalul D.S.P. Bihor, în vederea introducerii în carantina instituționalizată pentru 14 zile.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, pe numele cetăţeanului român fiind întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat și zădărnicirea combaterii bolilor, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Intre timp, Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a deschis dosar penal, tanarului de 20 de ani, acuzandu-l pe acesta de zadarnicirea combaterii bolilor, avand in vedere tentativa de a mintii autoritatile cu privire la zona din care a venit acesta.

Ne găsiți și pe Google News