Un ONG din Oradea va oferi burse de 2000 de lei pentru 20 de elevi cu rezultate bune la invatatura
Stiri Oradea

Un ONG din Oradea va oferi burse de 2000 de lei pentru 20 de elevi cu rezultate bune la invatatura

Asociația Pro Bambini din Oradea a lansat o nouă ediție a programului de burse pentru elevii silitori. Evenimentul a fost găzduit de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, cu care ONG-ul orădean colaborează din anul 2009.

Dezvoltarea unui copil este influenţată de trei factori: familie, şcoală şi societate, a spus șeful IȘJ Bihor.

„Mă bucur foarte mult când reuşim să punem la aceeaşi masă copilul – familia – școala. Cred că este esențial ca trio-ul acesta, format din copii, din părinți și din cadre didactice, să funcționeze cât mai bine pentru o educație de calitate pe care să o primească elevii de-a lungul perioadelor de studii. De asemenea, mai există un trio la care eu țin foarte mult și care-mi doresc să crească în intensitatea legăturilor. Și aici mă refer la familie, la școală și la societate, pentru că sunt factorii care dezvoltă un copil în ziua de azi. Acest trio, din nou, se regăsește astăzi aici: școala, familia și societatea, care oarecum astăzi este reprezentată Asociația Pro Bambini, cu care noi avem colaborări și de altă natură și mă bucur că întotdeauna este alături de școală, alături de copii, alături de educație. Mă bucur când văd că societatea se implică în ceea ce înseamnă act educațional pentru că joacă un rol foarte important în educația copiilor. Prin urmare, felicit toți reprezentanții Asociației Pro Bambini. Nu pot decât să apreciez implicarea de orice natură, în situația de azi: și de natură financiară a celor care au sprijinit această acțiune. Și cu siguranță că sprijinul care vine astăzi prin această bursă de studiu se va reflecta în activitatea educațională a voastră, dragi copii, la școală. Vă felicit că beneficiați de aceste burse”, a spus inspectorul școlar general Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, într-o conferință prilejuită de semnarea contractelor cu bursierii.

La rândul său, inspectorul școlar Florin Negruțiu, responsabil cu proiectele educaționale în cadrul IȘJ Bihor, i-a felicitat pe elevii prezenți.

„Este important să conștientizați că astăzi de fapt primiți rezultatul muncii voastre. Pentru aceasta ați venit aici. Vreau să le mulțumesc colegilor profesori și doamnelor și domnilor directori care v-au implicat în astfel de activități, care v-au oferit cadrul ca voi să vă puteți exprima sub diverse forme prin programele pe care în mod special le-a dezvoltat Asociația Pro Bambini și v-a oferit astfel posibilitatea să performați și să ajungeți în această etapă. Să rămâneți cu această convingere că, de fiecare dată, când desfășurați o activitate la școală sau când vă implicați în activități extrașcolare, există foarte multe tipuri de beneficii și este important să le accesați”, a declarat inspectorul Florin Negruțiu.

Președinta Asociației Pro Bambini, Crina Dobocan, a precizat că elevii au fost nominalizați de unitățile de învățământ pentru a beneficia de aceste burse.

„Am luat legătura cu școlile cu care avem cea mai strânsă colaborare, care ne-au recomandat câte un elev cu rezultatele școlare și extrașcolare bune care să primească pentru acest an școlar o bursă de studiu în valoare de 2.000 de lei”, a spus Dobocan.

ONG-ul deține banii necesari, cei 40.000 de lei, din evenimentele caritabile pe care le organizează și din sponsorizări. În acest an, programului i s-au alăturat Asociația Selina, Benvenuti și Asociația Crișana 6.

Director executiv al Asociației Pro Bambini din Oradea, prof. Valeria Bunica, a fost cea care a coordonat ediția 2024 a programului de burse de studiu. Aceasta le-a spus elevilor prezenți că aceste burse sunt o răsplată a eforturilor lor la școală și în afara școlii.

„Am dori să vă oferim cât mai multe bucurii de acest fel și sperăm să vă avem alături, pe voi, pe părinții voștri și școlile partenere, și-n proiectele viitoare pentru a clădi ceva mai frumos și mai bun pentru voi”, a spus prof. Valeria Bunica.

„Orice muncă depusă este răsplătită mai devreme sau mai târziu. Este clar că ați muncit și trebuia să fiți răsplătiți. Dar ca să fiți răsplătiți, niște oameni au încercat să aducă bucurie în sufletul vostru. Tuturor dorim să le mulțumim”, a spus prof. Stela Tăut, director de proiecte și programe în cadrul Pro Bambini.

Începând din 2009, asociația oferă anual burse de studiu pentru elevii din Bihor. În plus, la început de an școlar, cumpără ghiozdane echipate pentru copiii din familii nevoiașe, iar în preajma sărbătorilor oferă pachete cu alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte celor cu venituri modeste.

Ne găsiți și pe Google News