Un nou pasaj suprateran peste Centura Oradiei.
Stiri Oradea

Un nou pasaj suprateran peste Centura Oradiei.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a anuntat ca in aceste zile s-au executat primele foraje pentru pasajul suprateran peste centura Oradea, din zona depozitului Dedeman.

Pasajul va elimina girația ce îngreuna tranzitul pe centura municipiului Oradea și va fi începutul drumului ocolitor al localităților Sânmartin și Băile Felix„, explica Bolojan.

Edilul judetului a mai aratat ca, aceste foraje se vor termina saptamana viitoare si ca incepand cu luna august se vor executa structurile de beton. „După ce săptămâna viitoare vor fi relocate rețelele de apă și canalizare din zonă, amplasamentul urmând să fie eliberat, se vor executa ultimele foraje pentru acest pasaj. Din august se vor executa structurile de beton ale pasajului.

Tot de săptămâna viitoare, dupa cum declara Ilie Bolojan, după ce constuctorii vor avea acces pe tot amplasamentul celuilalt pasaj ce traversează drumul de acces în 1 Mai, se va trece la pregătirea terenului și executarea ultimelor foraje și pentru acesta.

Cu toate întârzierile pe care le avem la lucrările de la centura Sânmartin, din cauza litigiilor pe care le-am avut cu unii proprietari, ne propunem să terminăm lucrările până la sfârșitul acestui an„, conchide seful judetului.

Până acum sunt executate peste 40% din lucrări.

Va reamintim ca, la sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii CJ Bihor au anuntat ca incepand cu luna august vor incepe si lucrari de asfaltare.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. – PROCONS GROUP SRL.

Ne găsiți și pe Google News