Un nou drum spectaculos a fost construit in Romania (FOTO / VIDEO)
National

Un nou drum spectaculos a fost construit in Romania (FOTO / VIDEO)

Un drum agricol din județul Timiș, rivalizeaza, la ora actuala,  pastrand proportiile, cu Transalpina sau Transfagarasanul. Drumul a fost refacut recent cu 1 milion de euro, bani europeni.  Transluncani este o șosea șerpuită, sapata in stanca, care ajungi la golul alpin si ofera soferilor o experenta unica.

Șoseaua șerpuită care se termină în golul alpin porneşte din comuna Tomești. Sătul să aștepte ajutor de la alții, primarul a reușit să obțină un milion de euro de la Uniunea Europeană. A refăcut complet Drumul Agricol Oboare.

Potențialul turistic este maxim mai ales în zona montană, judetul timis avand doar 3 comune care au zona montană – Tomeștiul, Pietroasa și Nădrag se pretează la noi partea de tursim, noi am pus baza pe partea de infrastructură… nu ai infrastructură, deabia ai pensiuni, degeaba ai inclusiv partea de turism monahal”, spune Costel Medelean – primarul comunei Tomești.

În zonă sunt foarte apreciate de către credincioși şi turiști deopotrivă mănăstirile de la Românești și de la Luncani, dar și zona Valea lui Liman. Amatorii de drumeții găsesc aici un loc perfect de relaxare, departe de agitația urbană. Comuna Tomești este așezată pe versantul nordic al Munților Poiana Ruscă, pe cursul superior al Râului Bega, la poalele vârfurilor Padeș și Rusca – ce măsoară aproape 1400 de metri.

Drumul care efectiv îți taie respirația este şoseaua construită la cea mai mare altitudine din județul Timiș. A fost o provocare inclusiv pentru constructor.

Foto: Facebook