Un minor de 16 ani, din Bihor, a furat 2 masini, s-a plimbat cu ele si apoi le-a abandonat
Comunicate de presa

Un minor de 16 ani, din Bihor, a furat 2 masini, s-a plimbat cu ele si apoi le-a abandonat

Vineri, 7 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor un tânăr de 16 ani, din comuna Sâniob, judeţul Bihor, bănuit de comiterea infracţiunilor de furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Cel în cauză este bănuit de poliţiştii bihoreni că în noaptea de 6 spre 7 aprilie a.c., ar fi sustras două autoturisme, unul din comuna bihoreană Holod şi unul din municipiul Oradea, pe care, după ce le-ar fi condus fără a poseda permis de conducere, le-ar fi abandonat.

Astfel, vineri, 7 aprilie a.c., la ora 06.32, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliție Rurală Beiuș –  Postul de Poliţie Holod au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor de la un bărbat din comuna Holod, judeţul Bihor, că în noaptea de 6 spre 7 aprilie a.c., în intervalul orar 02.00 – 05.00, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate personală, pe care îl lăsase parcat în fața imobilului în care locuieşte, cu cheile în contact și portierele neasigurate, cauzîndu-i astfel un prejudiciu estimat la 6.000 lei.

Tot vineri, 7 aprilie a.c., un alt bărbat din comuna bihoreană Tulca a sesizat poliţiştii bihoreni că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul pe care îl lăsase parcat în incinta unui service auto din municipiul Oradea.

Poliţiştii bihoreni au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea ambelor fapte ca fiind un tânăr de 16 ani, din comuna Sâniob, judeţul Bihor. De asemenea, au descoperit autoturismele care fuseseră reclamate sustrase, abandonate, unul în localitatea bihoreană Sâniob, iar cel de-al doilea între localitățile bihorene Holod și Dumbrava. Acestea au fost recuperate şi restituite proprietarilor.

În urma continuării cercetărilor, vineri, 7 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au reţinut pe bihoreanul de 16 ani pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar sâmbătă, 8 aprilie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.